07/11/14 - 11:05h

Noletova fondacija otvorila teren u Priboju!

 

Teniski teren, za čiju je gradnju oko 25.000 evra obezbedila Fondacija “Novak Đoković”, otvoren je u Priboju.

Novak Djokovic. jpeg

Sa velikom radošću otvaramo teniski teren u Priboju, koji ima posebno mesto u istoriji tenisa u Srbiji. Ovde se tenis igrao još 1890. godine, 12 godina pre nego što je održano prvo takmičenje u Beogradu. Za decu kojoj je pre svih namenjen ovaj teren, posebno je važno da se bave sportom, a naš je zadatak da im omogućimo osnovne uslove za to“, rekla je menadžer Fondacije Maja Jovanović.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović izrazio je zahvalnost Fondaciji “Novak Đoković” na vrednom poklonu, ističući da je najbolji teniser sveta ovim potezom omogućio da i u Priboju deca počnu da ostvaruju svoje sportske snove.

Možda će jednoga dana ovde izrasti teniske legende kao što su Novak ili Janko, Ana ili Jelena, kojima ćemo se ponositi koliko se danas ponosimo rezultatima Đokovića, Tipsarevića, Ivanovićeve ili Jankovićeve. Priboj će nastaviti da podiže tenisku infrastrukturu gradnjom teniske kuće uz ovaj teren, a i na drugim lokacijama ćemo finansirati izgradnju novih teniskih terena“, istakao je Rvović.

Teren u Priboju sa pratećom infrastrukturom zahvata površinu od 668 kvadratnih metara, a podignut je u kompleksu sportske dvorane u gradu na Limu. Ovim je ispunjena želja Fondacije Novaka Đokovića da grad u kojem je tenis zapravo počeo da se igra u Srbiji, dobije pravi teren i tako nastavi da popularizuje ovaj sport.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Humanitarna akcija, Novak Djoković, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
dena November 7, 2014 Odgovori

Jos jedno bravo za fondaciju ,idemo dalje,hvala.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.