15/12/14 - 11:46h

Nole: Međunarodna teniska Premijer liga je defitinitivno bila uspeh

 

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković izjavio je da je Međunarodna teniska Premijer liga (IPTL) bila veoma uspešna, opisavši je kao jedinstveno iskustvo u kome je uživao, putovao i družio se sa timom, ali i sa igračima kojima se divio dok je odrastao.

Novak Djokovic

Novak Đoković je u Premijer ligi bio član ekipe UAE Rojals, a njegovi saigrači su bili, legenda hrvatskog i balkanskog tenisa, Goran Ivanišević, sunarodnik i prijatelj, Nenad Zimonjić, Marin Čilić, Karolina Voznijacki, Kristina Mladenović i Malek Džaziri.

UAE Royals

Na kraju takmičenja, gde su održana četiri turnira na kome su se međusobno sastale sve četiri ekipe, sa dva boda više, u odnosu na Novakove Rojalse, slavili su Mikromaks Indijan Ejsizi, za koje je nastupala Ana Ivanović.

Nole je istakao da je zadovoljan celokupnim događajem, da je prvi put posetio Indiju zahvaljujući svemu ovome i da je srećan jer se družio sa legendama tenisa.

„Definitivno sam uživao u celokupnom iskustvu. Bilo je veoma lepo iskustvo što sam otišao u Indiju prvi put u životu. Putovali smo zajedno sa timom, bio sam pored nekih igrača kojima sam se divio dok sam odrastao i kojima se i sada divim. To je nešto što cenim“, rekao je Đoković.

Novak je i pohvalio organizatora ove lige, Indijca, Maheša Bupatija, rekavši da je znao da će ideja biti sjajna.

„Posetio sam dve lokacije ove godine, možda bude i više sledeće godine, ko zna, ako me Maheš (Bupati) želi. Ovo (IPTL) je defitinitivno bio uspeh. On je mozak i čovek iza ove ideje. Sećam se kada smo pre godinu i po dana prvi put razogovarali, i kada mi je predstavio ideju mislio sam da je sjajna. Veoma sam srećan zbog njega, prijatelji smo mnogo godina, a onda se ovo desilo i srećan sam zbog tenisa uopšte. U ovom delu sveta tenis nije popularan koliko bi mogao da bude, a ova liga će pomoći da poraste na ovdašnjem tržištu. Veoma mi je drago što sam bio deo IPTL“, zaključio je naš teniser.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.