03/09/15 - 13:19h

Njujork: Novak se jednostavno voli

 


Kada je 2011. godine pobedio u finalu US Opena, Đoković je osvojio više od puke titule. Iako gren slem pobeda predstavlja stvar prestiža i privilegiju malog broja pojedinaca, Đoković je pre 4 godine ostvario mnogo više. Bez obzira što publika često ima svoje favorite, Novak ne odustaje. On ostaje takav kakav jeste i ne dozvoljava da ga sitnice izbace iz ritma. Pre četiri godine osvojio je i publiku, tu istu publiku koja je na meču pre finala zdušno navijala protiv njega.

Novak i Njujork su neraskidivo vezani

Novak i Njujork su neraskidivo vezani

Prisetimo se samo 2008. godine kada se Novak sastao u četvrtfinalu protiv miljenika domaće publike Endija Rodika. Zvižduci nakon izjave na terenu nisu nagoveštavali veliku ljubav između njujorške publike i Đokovića. To je još bilo vreme kada se ime Novaka Đokovića tek sporadično pominjalo u teniskim pričama. Rafa i Rodžer su bili kompaktni duet i Novak je tražio svoje mesto. Uskoro je duet proširen na trio, pa kasnije na kvartet, što je rezultiralo da Novak ne postane samo cenjen teniser, već i rado viđena figura širom sveta.

Podsećajući se još jednom te 2011. godine, ne možemo a da ne pogledamo na fotografiju ispod i da se ne zapitamo koliko bi tenisera osvajanje gren slem titule proslavilo na ovakav način? Koliko njih bi bilo spremno da “slavu” podeli sa ljudima koje i nepoznaje. Novak je te večeri u Njujorku podsetio koliko je lepo biti živ i igrati tenis, ali i kolika je obaveza svakog čoveka da ukaže na žrtvu koju su pružili ljudi iza kamera. Njujorški vatrogasci koji su poginuli 11. septembra 2001. godine imali su dostojno podsećanje na njihovo herojstvo i nesebičnost. Njujorška publika to zna.

US Open 2011: sem trofeja osvojio je i srce publike

US Open 2011: sem trofeja osvojio je i srce publike

Ona zna da je Novak tu i kada se treba dobro zabaviti. Ples sa navijačem koji je izveo nakon pobede nad Hajderom-Maurerom samo je deo onoga što Novak nudi svojim navijačima. Gde god da se pojavi, on pleni pozitivnom energijom i direktnošću. Novak, ma koliko bio slavan, bogat, uspešan i poznat ne zaboravlja obične ljude. Najbolji primer za to je i ovaj snimak iz 2011. godine kada je sličan “ples” izveo sa istim ovim gospodinom kao danas.

Novak Djokovic and Cameron Hughes Dance-Off

Izgleda da se neke stvari ne mogu naučiti. Sa njima se čovek, ili rađa, ili ostaje lišen njih…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Tenis Video, US Open, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.