28/08/23 - 08:53h

Ništa od pravog povratka, još uvek: Nišikori se povukao iz glavnog žreba

 

Da li će ikada ponovo biti onaj stari?


Uželeo se svetski tenis Keija Nišikorija. Nekada četvrti na svetu, grend slem finalista, među najboljima na turu, lišava ljubitelje belog sporta svog prisustva na velikoj sceni već dve godine. Nije ga bilo od oktobra 2021. do juna ove godine, ali, kako sada stoje stvari, izgleda da je preuranio sa povratkom…

Nije tako delovalo nakon osvajanja čelendžera u Palmas del Maru i četvrtfinala Atlante, ali se sa svih potonjih turnira američke turneje povukao, baš kao i pred US open – u poslednjem trenutku.

Zauzeo je mesto u glavnom žrebu svog omiljenog turnira, ali je ipak, zbog povrede levog kolena, morao da ga prepusti Džejmsu Dakvortu, koji će se u prvom kolu suprotstaviti Felipeu Alvesu.

Očigledno je želja kod Nišikorija ogromna, čim odluku o neigranju odlaže do poslednjeg momenta, međutim, sada je već veliko pitanje da li će mu, i kada, telo dozvoliti da vrati makar obrise tenisa kojim je plenio godinama.

Japanc puni 34 godine i jasno je da je daleko od svog zenita. Dostigao ga je 2014. kada je stigao do finala US Opena (poražen od Čilića). Dve godine kasnije, osvojio je bronzu u singlu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Kei Nisikori, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.