17/07/18 - 18:37h

“Nisam očekivao da Novak osvoji Vimbldon, sumnjao sam u njega”

 


Trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda, rekao je da je sumnjao u to da srpski teniser može da osvoji tiulu na ovogodišnjem Vimbldonu.


Source: Clive Mason/Getty Images Europe

Otkad se ove godine vratio u Novakov tim Vajda je bio skeptičan i zato je bio veoma iznenađen Đokovićevim četvrtim osvajanjem londonskog grend slema.

– Otkad smo počeli ponovo da radimo zajedno, svaki dan sam sumnjao u njega. Nisam mogao da se vratim u prošlost i dovučem tog Novaka u sadašnjost, već da ‘napravim’ novog. Bio sam kritičan, negativan, a ja nisam takva osoba. Za mene je ovo što se desilo stvarno nepojmljivo. Nisam očekivao da osvoji Vimbldon, to je bilo najveće iznenađenje otkad radim sa Novakom. Otkad smo počeli da radimo zajedno očekivao sam da postane Broj 1, da će osvajati grend slemove, ali ovo nisam. Kvins mu je mnogo pomogao i dao mu samopouzdanje, ali on je uvek sumnjao u svoj učinak na Vimbldonu.– preneo je “Sport360” Marijanovu izjavu

Neznenađujuće za njega bila je i pobeda Srbina nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona:

– Mislim da je najviše napredovao u servisu i riternu, to je bilo stvarno fantastično. U Parizu nije pogađao riterne kako zna i ume, ali na Vimbldonu je sve ‘kliknulo’. Nisam verovao ni u pobedu protiv Rafe u polufinalu, jer je Nadal sa većom mentalnom snagom došao u taj duel. Ali, u petom setu je Novak pokazao neverovatnu psihičku spremu.

Marijan je rekao da je neverovatno kako je Novak uspeo da vrati veru u sebe i ostvari ovako veliki uspeh nakon pauze koju je imao:

– Fantastično je kako se nosio sa pritiskom, stvarno fantastično. Dugo nije imao susret sa protivnicima renomea Nadala. Ne znam kako je uspeo, ali jednostvano je našao način da veruje u sebe i da sve to izgleda jednostavno. Kontrolisao je svoju igru i jednostavno, dogodilo se to što se dogodilo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari