04/02/19 - 14:37h

“Nikada nisam pretio Hjuitovoj porodici”

 

Australijanac Bernard Tomić negirao je da je u pretnjama upućenim Lejtonu Hjuitu pominjao i njegovu porodicu.


zimbio.com

Tokom Australijan opena, Tomić je izjavio da bi Hjuit trebalo da odstupi sa mesta selektora Dejvis kup reprezentacije Australije, da ga niko ne voli, nakon čega je Lejton rekao da ga je Bernard “ucenjivao i fizički pretio”.

Tomić je u intervjuu za “60 minutes”, gde se pojavio sa svojim ocem, kazao da je tačno da je uputio pretnje, ali da je laž da je u njima pominjao Hjuitovu porodicu.

– Da. Poslao sam mu poruku u kojoj je pisalo – nokautiraću te ako mi se primakneš na manje od metar. Tačno tim rečima. I on zna da sam ozbiljan. Ali da sam pomenuo njegovu porodicu, to je nisko. Da pominjem nečiju porodicu i decu? Koliko jadan moraš da budeš da tako nešto uradiš? To je najjadnije što sam ikada čuo od njega. Stojim iza pretnji upućenih njemu, ali nikada nisam pretio njegovoj porodici. Nikada nisam pomenuo njegovu decu. Apsolutno, ne. To je pogrešno i to što je on to rekao je zaista jadno. Da ideš tako nisko kako bi učinio da ja izgledam loše… Sada kada je to rekao možda ću ga nokautirati i ako mi se primakne na dva metra. – rekao je on.

Australijski teniser je potvrdio navode da mu je Lejton pretio u martu 2010. tokom igranja za Dejvis kup reprezentaciju. On je kazao da je selektor želeo da zna ko iz tima ima nešto protiv njega.

– Bio sam maltretiran i zastrašivan, to je sve što ću reći. Imao sam samo 16 godina.

Interesantno je bilo to što Bernardu nije zatraženo objašnjenje kako je moguće da je 2010. godine imao 16 godine, s obzirom na to da je rođen 1992. Tomićev otac rekao je da su svi ignorisali taj incident, iako je on skretao pažnju na njega.

Predsednik Teniskog saveza Australije, Kreg Tejli, je pre nekoliko dana rekao da nema saznanja o tom događaju, kao i to da nije upućena nikakva zvanična pritužba. Tejli je podržao Hjuitovu odluku da ne pozove Tomića u selekciju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Bernard Tomić, Lejton Hjuit, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.