18/07/18 - 18:08h

“Nikada nisam nazvao Novaka najvećim teniserom u istoriji, ali…”

 

Proslavljeni teniski trener, Nik Boletijeri, u kolumni za “The Independent” nije štedeo reči hvale za Novaka Đokovića.


Foto: Graham Denholm/Getty Images AsiaPac

Amerikanac je napisao da je Novak možda jedini teniser u istoriji tenisa koji ima više akpekata igre na tako visokom nivou.

Đoković je na ovogodišnjem Vimbldonu u finalu trijumfovao nad Kevinom Andersonom, dok je u polufinalu bio bolji od Rafaela Nadala.

– Sećam se da sam pre tri ili četiri godine vama čitaocima rekao da je Novak Đoković nešto najbliže što smo videli teniskom savršenstvu. Nikada ga nisam nazvao najvećim teniserom u istoriji, ali kada pogledate različite aspekte njegove igre – od udarac s osnovne linije i kretanja do servisa i mentalne snage – mislim da niko u istoriji nije sve imao na tako visokom nivou kao Đoković. U poslednje dve godine videli smo samo povremene bljeskove te njegove briljantnosti, ali poslednje dve nedelje bile su povratak u period kada je Đoković bio ubedljivo najbolji igrač na planeti. Bio je fenomenalan protiv Rafe Nadala u polufinalu i mnogo bolji od Andersona u finalu.– rekao je Nik.

Boletijeri je pohvalio i Đokovićev servis:

– Bio je ovo turnir kojim su dominirali igrači sa snažnim servisima, ali Đoković je dokazao da ne moraš da serviraš ‘gromove’ da bi bio uspešan. Baš kao što je i Rodžer Federer uradio mnogo puta, Đoković je pokazao da savršena preciznost i visok procenat prvog servisa mogu da budu jednako efektni kao i serviranje iz sve snage. Bože, koliko je samo hladnokrvan bio Đoković u trećem setu finala, kada je spasavao sve te brejk i set lopte. Na vrućini Centralnog stadiona, on kao da se tek pomalo znojio.

Srpaki as se pobedom na Vimbldonu vratio u Top 10 tenisera sveta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Bolitijeri, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.