18/11/22 - 21:39h

“Nijedan deo tela nije problem, samo sam bio umoran”

 

Novak Đoković je nakon velike borbe savladao Danila Medvedeva u poslednjem meču grupne faze Završnog mastersa.


Getty Images AsiaPac

Njih dvojica na terenu su proveli više od tri sata, a bez obzira što ga u subotu očekuje duel polufinala, Novak se nije predavao i na kraju je, u taj-brejku, izborio pobedu.

Priznao je srpski as da ga je ovaj meč umorio.

– Bio je to samo zamor posle naporne bitke. To je sve što mogu da kažem. Nema bolesti. Nijedan deo tela nije poseban problem. Bila je to samo opšta fizička iscrpljenost posle dugih razmena i zbog dužine igre. Imao sam slobodan dan između mečeva, tako da sam svež ušao u duel. Ipak, bio sam malo nervozan i napet pred meča sa jednim od najboljih igrača sveta, top rivala kao što Medvedev jeste za mene poslednjih par godina. Želite pobedu bez obzira što ste se već kvalifikovali, i što je on eliminisan. To nije bilo važno. – rekao je on.

On nije želeo da govori o tome šta ga je u nekim momentima mučilo.

– Bilo je različitih stvari, ali neću ići u detalje jer ne osećam ni da je mesto ni vreme da to podelim, zašto bih? Ne bih da otkrijem protivnicima kroz šta prolazim. Svako ima jedan od onih dana kada se muči fizički. Meni je tako bilo danas. Ponosan sam što sam našao način, jer to dugujem sebi i timu, kao i ljudima koji dolaze da me gledaju, uvek je sve u tome da date najbolje u datom trenutku.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.