05/07/24 - 13:25h

Nesvakidašnji verbalni sukob Frica i Rinderkneša: “Srećan let kući!” (Video)

 

Jedna od scena koje će obeležiti ovogodišnji Vimbldon.


Foto: Getty Images Europe

Nesvakidašnja scena nakon duela Tejlora Frica i Artura Rinderkneša, koji je Amerikanac dobio sa 6:3, 6:4, 3:6, 6:4. Sukob za koji se ispostavilo da datira od ranije, “eskalirao” je Fricovom provokacijom pri pozdravu na mreži nakon poslednjeg poena.

Srećan let kući – poručio je Fric.

Ali tu se nisu zaustavili.

Znaš šta si uradio – rekao je Fric.

Znam šta sam uradio? – upitao je Francuz čudeći se.

Da, dobro znaš šta si uradio – podvukao mu je Fric.

Koren problema nastao je prošle godine na Rolan Garosu kada je Fric takođe slavio u četiri seta, ali je pre meča u Londonu Rinderkneš nepotrebno dao provokativnu izjavu.

Fric sada neće plakaati kao tada. Kukao je pomalo da je tamo bilo previše bučno. Nemam ništa protiv njega, ali nije bio u pravu ako je mislio da će mu publika slati poljupce između poena – rekao je tada Rinderkneš.

Tejlor Fric je otkrio još detalja na pres konferenciji nakon duela.

-Čim sam video te izjave, meč je praktično bio gotov. Ja sam veoma vedar čovek. Ne radim ništa što bi nateralo ljude da reaguju, tako da kad neko pretera na moj račun, onda neću da pustim da to samo prođe. To mi daje dodatni žar da pobedim. Kada smo se rukovali, poželeo sam mu samo srećan let kući.

-Pitao me je šta sam rekao. Ponovio sam mu šta sam mu rekao. On je dodao da je i dalje na turniru dublova, a ja sam mu rekao, čestitam, blago tebi. Onda je počeo da se ponaša u stilu, šta to pričaš i bla, bla, bla… Rekao sam mu, druže, znaš šta si rekao. Da, znaš šta si rekao. Nemoj da me ne poštuješ pre meča i da očekuješ da budem dobar prema tebi posle meča. Tako to ne funkcioniše – rekao je Amerikanac, koji u trećem kolu igra protiv Alehandra Tabilja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Tejlor Fric, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.