10/11/23 - 12:30h

Nesvakidašnja situacija u Mecu: Fonjini skinuo krunu zemljaku, Ševčenkov rezultat karijere

 

Poznati su polufinalni parovi ATP 250 turnira u Mecu.


Imali smo nesvakidašnju situaciju na ovom takmičenju kakva se retko može videti, pogotovu na ATP turnirima. Naime, u svim četvrtfinalima sastali su se igrači iz istih zemalja. Imali smo dva francuska okršaja, te po jedan ruski i italijanski.

Branilac titule Lorenco Sonego eliminisan je od starijeg zemljaka Fabija Fonjinija, koji do dolaska u Mec nije imao pobedu na ATP turu još od Rolan Garosa. Onda je savladao Sejduba, pa u neverovatnom meču Bublika, da bi potom nadjačao i Sonega, i to vrlo ubedljivo – 6:1, 6:2, za svoje prvo polufinale u sezoni.

U jednom od dva francuska okršaja, Igo Imber je opravdao ulogu favorita protiv Majoa 6:3, 7:5, dok je mnogo neizvesnije bilo u Pjer-Iga Erbera i Luke Van Aša – 4:6, 6:3, 7:5.

Malo iznenađenje napravio je Aleksander Ševčenko, savladavši favorizovanog Karena Kačanova u dva seta, 6:4, 6:4. Ovim trijumfom, svojim drugim nad top 20 protivnicima, Rus koji će krajem meseca napuniti 23 godine, obezbedio je sebi prvo ATP polufinale u karijeri i najbolji renking – 60 mesto.

Podsetimo, pre dve nedelje je u Bazelu stigao i do prvog ATP 500 četvrtfinala.

U polufinalu se sastaju Fonjini-Imber i Erber-Ševčenko.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Mecu, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.