04/10/23 - 10:13h

NESTVARNA DOMINACIJA: Alkaras bliži Nadalu nego Nadal Đokoviću!

 

Još jedan podatak koji više nego dovoljno argumentuje dominaciju i GOAT status Novaka Đokovića.


Djokovic- Nadal

U ponedeljak je srpski as započeo 393. nedelju na vrhu ATP rang liste, po čemu je neprikosnoven. Više nema koga da “juri”, izazov su mu samo cifre i unapređena sopstvenih rekorda. Ako nastavi ovim tempom, uskoro će dočekati i 400. nedelju na prestolu.

Od aktivnih igrača, na drugom mestu je Rafael Nadal sa 209 nedelja, dakle 184 manje od lidera Đokovića. Treći je Marej sa 41, četvrti Alkaras sa 36 a peti Medvedev sa 16.

Dakle, stvari se mogu postaviti ovako. Po pomenutom parametru, Alkaras je bliži Nadalu nego što je Nadal Đokoviću, što vrlo slikovito objašnjava neke stvari.

Stariji od dva Španca sa ove liste skoro izvesno više neće konkurisati za prvo mesto. Karlitos bi možda i mogao da ga u jednom trenutku, za mnogo godina sustigne, s obzirom da od nadolazećih snaga, za sada, niko nije na njegovom nivou. Ipak, mnogo je teže zamisliti da ikada priđe blizu Novakom rekordu.

Eurosport je napravio ovu grafiku, ali je pritom pogrešno sabran Noletov broj nedelja, pošto je započeo 393, a ne 392. Ubrzo su se oglasili iz ove medijske kuće i izvinili se za propust.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.