27/02/22 - 10:55h

“Nestvaran je osećaj kada osvojite turnir sa 35 godina”

 

Rafael Nadal šampion je ovogodišnjeg turnira u Akapulku.


Source: Getty Images Europe

On je u finalu sa 2: u setovima savladao Kamerona Norija.

– Tokom karijere sam imao mnoge turnire na kojima sam ostavio trag, ali ipak imam neverovatna sećanja baš za ovaj grad. Uvek sam ostvarivao veoma dobre rezultate u Akapulku, četiri puta sam osvajao pehar i znam da ću se svega ovoga sećati i kad prestanem da igram tenis. Kada sve prestane, Akapulko će ostati u mom srcu. – rekao je Španac.

Nadalu je ovo 15. uzastupna pobeda ove sezone i treća titula.

– Ovo nije bio moj najbolji meč na turniru, daleko od toga, ali gledano sa pozitivne strane dobio sam dva seta protiv jednog od najspremnijih igrača u ovom trenutku. Vodio sam 6:4, 5:2, to znači da mi je nivo tenisa i dalje visok i da mogu da igram sa najboljima. Nori vam ne da da se opustite, morate uvek biti na prstima do kraja meča. Servis mi je funkcionisao, osim malo pred kraj meča, kada sam morao da nađem način da završim sve. Bilo je sve u tome da pobedim i iskoristim greške rivala.

On je istakao da je neverovatno osvojiti turnir sa 35 godina.

– Dobro sam, nisam izgubio set tokom turnira, a prva dava dana nisam bio mnogo na terenu. Fizički sam se osećao veoma dobro bez obzira na veliku vlažnost. Kada sam počinjao da igram, sve mi je bilo novo, čini mi se da pobede sada više cenim nego kada sam imao 18 godina. Nestvaran je osećaj kada osvojite turnir sa 35 godina.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.