25/01/19 - 14:48h

“Neki mečevi sa Rafom su bili prelomna tačka u mojoj karijeri”

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković veruje da će publika uživati u finalnom meču na Australijan openu.


Novak je do finala došao ubedljivom pobedom nad Lukasom Puijom sa 6:0, 6:2, 6:2.

– Danas sam imao savršen meč od prvog do poslednjeg poena. Izvršio sam sve što sam nameravao, čak i više nego što sam očekivao. Prilagođavam godine igri. Ne osećam trenutno da je moje telo može značajno da utiče na moju igru. I dalje je prilično ista. Naravno, tražim napredak kao i svi. Ali generalno pogled i osećaj igre su slični onome što sam imao tokom cele karijere. Trenutno ništa ne menjam. – rekao je Đoković.

Novak će se za rekordnu sedmu titulu u Melburnu boriti sa Rafaelom Nadalom koji je u polufinalu takođe bio ubedljiv.

– Možemo obećati jednu stvar, poznajući nas, da ćemo dati sve što možemo. Mislim da će ljudi uživati. Trudiću se da odigram dobro kao do sada. Naravno, meč sa Rafom zahteva drugačiji taktički pristup. Siguran sam da je tako i sa njegove strane. On mi je najveći rival u karijeri. Igrali smo mnogo mečeva, epskih na ovom terenu. Naravno da se ističe finale od šest sati 2012. Nadam se da sada neće trajati toliko dugo. Ali sam siguran da će biti dobro finale. – rekao je Srbin i dodao:

– Neki naši mečevi su bili prelomna tačka u mojoj karijeri. Naterali su me da razmotrim svoju igru. Imao sam neke razočaravajuće trenutke kada sam gubio od njega. Mislim da sam do sada izgubio devet puta na grend slemovima, izgubio sam neke teške finale i polufinale Rolan Garosa i US Opena. Takođe sam dobio neke sjajne mečeve. Takvi dueli su me napravili igračem kakava sam danas, bez sumnje. Ovo je tip mečeva za koje se živi. Finala Slemova, igranje protiv najvećih rivala na njihovom vrhuncu. Šta mogu više da poželim?

Novak je rekao da će u finalu pokušati da diktira igru:

– Ne želim nužno da imam dužu razmenu udaraca sa Nadalom. Mislim da su moji kratki poeni dobro funkcionisali tokom turnira. Dobra stvar je što se osećam prijatno dok udaram lopticu na terenu. Mogu da uđem u teren, udaljim se, da se branim. Prijatno mi je šta god radim. Pokušaću da diktiram igru. Ali to je lakše reći nego uraditi protiv Nadala. Zavisi kako ćemo obojica početi meč. Tokom igre moraš da pratiš kako se razvija. Nekad je potrebno više strpljenja sa boljom konstrukcijom poena, nekad je bolje više napadati. Videćemo. On je unapredio svoj servis, vidim da ima malo drugačiji pokret na servisu i da dobro funkcioniše. Sa svim kvalitetima koje poseduje u svojoj igri, dodavanje dosta poena iz servisa na to ga čini mnogo težim protivnikom. Mislim da je zbog toga imao dosta uspeha sa kraćim poenima, zbog servisa. Mislim da je pojačao svoj prvi udarac sjajnim servisom, čuva energiju, a onda može da pruži više prilikom vraćanja udarca. Istovremeno je drugačija igra protiv mene, kao i moja protiv njega. To dodaje malo pritiska na servis, kao i na moj, jer odbojica odlično riterniramo. Dobro smo igrali. Biće interesantno. Možemo pretpostaviti kako će biti na osnovu iskustva.

Finale prvog grend slema sezone na programu je u nedelju od 9.30h.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Uncategorized


Komentari