07/01/20 - 16:46h

Neće biti odlaganja Australijan opena

 

Organizatori Australijan openu odbacili su svaku sumnju da će prvi grend slem sezone biti odložen zbog požara koji bukte u Australiji.


Vazduh u Melburnu stigao je do “veoma nezdravog” nivoa, ali ogranizatori prvog grend slema sezone kažu da su preduzeli dodatne mere i da je zdravlje igrača najbitnije.

– Prognoza je dobra. Ne očekujemo odlaganja i uveli smo dodatne mere kako bi Australijan open počeo prema rasporedu. Kao i uvek, zdravlje i bezbednost igrača, kao i zaposlenih i navijača je prioritet. Imamo dodatna sredstva za analizu, nadgledanje i logistiku. Na licu mesta će meteorološki stručnjaci i stručnjaci za kvalitet vazduha analizirati sve podatke i u realnom vremenu proceniti kvalitet vazduha u Melburn parku. – rekao je Greg Tili, direktor turnira.

Kvalitet vazduha u Melburnu dostigao je u juče indeks 213, a sva očitavanja iznad 200 definišu se kao vrlo nezdrava.

– Imamo veliku sreću da na Melburn parku imamo tri stadiona sa krovom i osam zatvorenih terena. To nam je omogućilo da već nekoliko godina vremenske prilike ne utiču na Australijan open. Iako su uslovi sa kojima se trenutno susrećemo neobični, oni nisu ništa u poređenju sa patnjom koju mnogi doživaljavaju širom Australije. – istakao je Tili.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.