12/08/21 - 17:02h

“Ne znam šta da kažem, nedostajaće nam Velika trojka”

 

Stefanos Cicipas prokomentarisao je odsustvo Velike trojke sa poslednja dva Mastersa.


Source: Getty Images AsiaPac

Nakon što je Rafael Nadal odsutao od Mastersa u Torontu, a Novak Đoković otkazao učešće u Sinsinatiju, jasno je da na ova dva Masters turnira neće biti nijednog člana “Velike trojke”, a u Kanadi se to nije dogodilo još od 2001. godine.

– Ne znam šta da kažem, mogu samo da dodam da će nam nedostajati. – rekao je Grk i dodao:

– Nisam razmišljao o tome. Verovatno osećaju da nisu spremni da igraju, na njima je da odluče. Hajde da to prihvatimo, jer je to činjenica. Naravno da donose mnogo zbog navijača kada igraju, oni su razlog što mnogo ljudi dolazi na turnire. Njima pripada veliki deo zasluga za to gde je tenis sada.

Iako misli da ima mesta za nove zvezde u svetu tenisa, Grk je istakao da to ne znači da ne poštuju Đokovića, Federera i Nadala i sve ono što su oni učinili za tenis.

– Mislim da ima mesta za nove zvezde. Mnogo se o njima govorilo godinama u nazad i sve ovo pokazuje da se stvari polako menjaju. Gledamo kako različite generacije igrača iskoračuju i pokazuju za šta su sve sposobni. Zanimljivo je imati takvu varijaciju i smenu na tronu, da tako kažem. Interesantno je za našu igru. Stvorili smo našu grupu navijača koji nas podržavaju, vole nas, i zbog nas su tu svaki meč. Želimo da im se odužimo. – rekao je i dodao:

– Poštujemo Veliku trojku mnogo, to ne kažem samo ja, siguran sam da svi među mladim igračima isto misle. Mnogo ih poštujemo. Odrasli smo gledajući njih, uzbuđeni smo što se takmičimo sa njima u ovoj eri tenisa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.