24/02/22 - 20:47h

“Ne želim da žalim za izgubljenim mečevima, to sam prevazišao”

 

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Dubaiju.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Njega je u dva seta savladao 123. teniser sveta Jirži Veseli.

– Bila je sjajna atmosfera, kao i u prva dva meča. Želim da se zahvalim publici na tome što je stvorila sjajnu atmosferu na terenu za obojicu. Veoma sam srećan da igram u toj situaciji. Nažalost, nisam imao svoj dan. Čestitam Jiržiju. Igrao je bolje. Pogađao sve udarce. Servirao je sjajno, cela igra mu je bila takva. Kada je trebalo da pogodi važne udarce, uspevao je, stavimo me je pod veliki pritisak u servis gemovima. Njegov bekhend, na ovakvoj podlozi, koja je jako brza i kada ide tako nisko je stvarno efektivan. Očekivao sam da igram na višem nivou. Mislim, mogu bolje, ali čestitke Jiržiju. – rekao je Novak.

On je istakao da će se tenisom baviti dokle god mu telo to dopušta.

– Moj cilj je nastavim da igram tenis. To je krajnji cilj. Da budem iskren, sve dok osećam da mogu, sce dok mi telo to dopušta, kao i okolnosti u životu i dok su oko mene ljudi koji me podržavaju. Ako je sve to u redu, barem što se tiče igranja i takmičenja, nastaviću. Naravno sam dam i dalje motivisan, i dalje sam tužan kad izgubim meč, Brine me, stalo mi je da dobijem svaki meč, kao i bilo kom drugom na Turu, bez obzira na godine. Srećan sam što i dalje imam jake emocije svakodnevno jer to znači da i dalje želim da budem deo ovog sporta, deo takmičenja. kao što sam rekao, nadam se da ću se uskoro opet vratiti takmičenjima. Ako dobijem šansu, daću sve da je iskoristim. Izgubio sam mnogo prilika u životu. Svaki put kad izgubite meč, vi ste van turnira, to je pripuštena prilika. Ako gledam na taj način… Ne želim da žalim za izgubljenim mečevima. To sam prevazišao. Naravno da sam iznerviran kad izgubim, to je normalno jer se borim sa protivnicima. Svi želimo pobedu, a pobednik je samo jedan. Ipak, sledeći dan se otvara nova stranica i novo poglavlje u karijeri. Izgubio sam mnogo mečeva, možda ti porazi ne ostaju više uz mene kao što je bilo početkom karijere. To je samo jedan meč, jedan turnir. I ne vidim da su godine neki restriktivni faktor u mojoj karijeri. I dalje se osećam sjajno što se tiče tela i kako se držim, oporavljam. Dugo me je dobro služilo. To je nešto što me ohrabruje da nastavim.

Novak je ovim porazom izgubio prvo mesto na ATP listi, a novinari su ga dva pitali da prokomentariše to što će novi svetski broj 1 biti Danil Medvedev. On je oba puta, kroz osmeh, dao kratki odgovor:

– Čestitam.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP u Dubaiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.