08/01/20 - 20:10h

“Ne želim da se Velika trojka penzioniše, želim da budem bolji od njih”

 

Aleksandar Zverev rekao je da ne želi da bude prvi na svetu jer su se Đoković, Federer i Nadal povukli, već da bude bolji od njih.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

On je još jednom ispričao koliko je problem koji je imao sa menadžerom uticao na razvoj njegove karijere.

– U jednom momentu sam osećao da sam najbolji teniser na svetu. Onda sam odjednom ostao bez menadžera. Morao sam sve da radim sam. Nisam mogao da se koncentrišem na ono što se događalo na terenu. Pre toga je moj jedini zadatak bio da se probudim, treniram i vratim u krevet. Život je bio lak. Odjednom se sve promenilo. Morao sam da se bavim ugovorima, da razgovaram sa advokatima…

Nemački teniser svestan je rezultata koji su članovi Velike trojke ostvarivali u njegovim godinama i ističe da mora da napreduje.

– Ne mislim da sam više tako mlad. Moram da napredujem. Znamo šta su sve Novak, Rafa i Rodžer radili kada su bili mojih godina. – rekao je Zverev i dodao:

– Verujem da ćemo u jednom momentu mi mlađi preuzeti inicijativu, oni neće tu biti doveka. Ipak, ne želim da se penzionišu, želim da budem bolji od njih. Ne sedim kod kuće razmišljajući o tome kako imamo još dve ili tri godine do njihovog povlačenja i kako ću onda da zagospodarim. Ako to budemo čekali, slušaćemo tokom cele karijere kako su oni bili bolji od nas. Ne želim da budem prvi na svetu jer su oni otišli. Želim da budem prvi jer sam bolji od svih ostalih.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.