02/09/19 - 10:32h

“Ne želim da pričam o povredi, verujem da će sve biti u redu”

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nakon predaje u osmini finala US Opena rekao da je već u prvim gemovima predosetio da će se morati da prekine meč.


Source: Getty Images Europe

On je duel predao Stenu Vavrinku pri rezultatu od 6:4, 7:5 i 2:1 u trećem setu za Švajcarca, a razlog je povreda levog ramena.

– Već posle nekoliko gemova predosetio sam da ću možda morati da prekinem meč. Razmišljao sam to da uradim kada sam izgubio drugi set, pokušao sam još nekoliko gemova i nažalost sam na kraju ipak morao da predam. To je nešto što se, barem mi je tako preneseno, već mesecima vuče, samo se sada pogoršala situacija određenim pokretima, možda naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim delovima ramena. Usled svega toga se desilo svašta nešto unutra o čemu stvarno ne želim da pričam. Znam da ljudi žele da znaju, ali stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo kada gubim jer onda to skreće pažnju sa protivnika i onoga što je on uradio – zasluženo je pobedio i to je to. – kazao je Novak.

Novak će sada otići na rehabilitaciju:

– Preda mnom je proces evaluacije i odmora – nekoliko nedelja bez reketa sigurno, pa da vidimo kako će rame da reaguje, treba da se smiri ta upala. Sreća u nesreći je što nije dominantna ruka, već leva, pa će se možda ubrzati proces oporavka.

Novak se nada da neće imati dugoročnih problema sa ramenom:

– Iskreno se nadam da neće. Moraću opet da uradim magentnu rezonancu i ultrazvuk kako bi medicinski tim što tačnije postavio dijagnozu na osnovu koje ću videti šta i kako u narednom periodu. Dugoročno, niko ne može da mi garantuje, nisu mogli 100% da garantuju da se neće potpuno pogoršati i da bude gore, ali rekli su da su mali izgledi. Mada je u sportu sve moguće, napravio sam nekoliko oštrih i naglih pokreta koji su izazvali oštre bolove, što mi se nije svidelo. Verujem i nadam se da će sve biti OK.

Publika u Njujoeku izviždala je njegovu odluku da preda meč.

– Šta mogu da kažem na to? Nisam se našao uvređenim, zaista me ne zanimaju takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene. Žao mi je publiek, želeli su da gledaju ceo meč, ali tako je – kako je. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji je morao da preda zbog povrede.

Novak je otkrio koji će biti njegov naredni turnir ukoliko uspe da sanira povredu na vreme:

– Tokio je u planu, ali sledeće dve do dve i po nedelje su ključne, kako će se oporaviti rame. Nažalost sam dobio nedelju viška jer sam ovde ispao ranije, to će poslužiti za oporavak. Nadam se da će biti dovoljno vremena da se oporavim i da igram u Tokiju. Planiram u Srbiji da treniram i da se spremam za taj turnir.

On je rekao da mu cilj jeste da obori Rodžerov rekord, ali da je sada najbitnije da sačuva zdravlje:

– Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše Slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord, ali istovremeno sam svestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam telo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.