21/08/18 - 21:11h

“Ne vidim potrebu za tim da trener bude na terenu”

 


Švajcarcu Rodžeru Federeru ne sviđa se ideja da se u muški tenis uvede to da trenerima bude dozvoljeno da za vreme mečeva ulaze na teren kako bi posavetovali igrače.


foto: Michael Dodge/Getty Images

U ženski tenis to pravilo je je uvedeno i postoji godinama, a u muškoj konkurenciji je samo testirano prošle godine u Milanu na završnom turniru mladih.

Drugi reket sveta nada se da bar neko vreme ta ideja neće zaživeti na ATP turu:

– Nadam se da u muškom tenisu neće biti takvog pravila. Ako ga i bude, nadam se da će zaživeti tek kad završim karijeru. Ne vidim nikakvu potrebu za tim. I ne mislim da je to pravedno pravilo. Uostalom, ne može svako sebi da priušti trenera. Nekome će na teren da izađe devojka, nekome – roditelji. Neće biti previše dobro. Sve mi se to čini kao da je amaterski tenis. Nadam se da ćemo zadržati postojeći format što je duže moguće.

Teniserke uglavnom imaju pozitivna iskustva sa uvođenjem ovog pravila, ali Federer smatra da je ipak najbolje da igrači nauče da se sami izbore sa teškim trenucima na terenu:

– Utisak je da na WTA turu to deluje. Mnogi komentari su poput ovog mog. Devojke razgovaraju u drugom smeru. Trener može da pomogne ili ne može da pomogne. U svakom slučaju, mislim da je najbolji način da se sami nosite sa teškim situacijama. Možete pogledati svog trenera u potrazi za podrškom, ali tenis bi prvenstveno trebalo da bude sport u kome ne dobijate pomoć od trenera tokom meča.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Kralj! August 21, 2018 Odgovori

Slažem se Rodžere u potpunosti sa tobom!

Komentari