05/03/22 - 14:39h

“Ne slažem se sa odlukom ITF-a”

 

Argentinac Dijego Švarcman rekao je da se ne slaže sa odlukom ITF-a da zabrani ruskim teniserima da se takmiče na timskim turnirima.


– Ovo što se dešava je jako teško. Da vidimo šta će biti. Andrej Rubljov se na primer već izjasnio da je protiv rata. Nisam saglasan sa tim što je ITF zabranio takmičenje na timskim turnirima igračima koji su se već izjasnili da su protov rata. Čini mi se da je to jako, sve dok se neko ne stavi na stranu rata ili nešto propagira. Kazniti ljude koji nemaju ništa sa tim je pogrešno, jasno je ko ovde trpi. Ima mnogo porodica ukrajinskih igrača koje su morale da ostanu u zemlji. Videli smo mnogo užasnih slika. – rekao je DIjego za “La Nasion”.

On je prokomentarisao to što se njegov ukrajinski kolega Sergej Stahovski priključio vojski.

– To je zadivljujuće. Ne možete da verujete u sve to. Ovo je situacija zbog koje se svi osećaju loše. Sve što sledi kao posledica neslaganja vlada i lidera je veoma ružno. Na kraju pate samo obični ljudi. Imam veoma dobar odnos sa Rubljovom, sa Karenom Hačanovim i oni su se već izjasnili. Oni su prijatelsjki nastrojeni momci. Rusi i Ukrajinci su na istoj strani sporta, oni su za mir i protiv svega što se dešava.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dijego Švarcman, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.