27/05/23 - 13:52h

“Ne osećam da mi je Novak blizak, Federer i Nadal imaju veću harizmu”

 

Bivši francuski teniser Janik Noa, koji ove godine proslavlja 40. godišnjicu osvajanja Rolan Garosa, pričao je o Velikoj trojci.


zimbio.com

Rekao je da sa Novakom Đokovićem nema nikakvu povezanost.

– Đoković? Ne osećam da mi je blizak, ne znam zašto. Federer i Nadal imaju veću harizmu. Zaista me ne privlači njegova igra. Kada osvoji meč loptu, nemam nikakvu povezanost sa njim. Živim na Monmartru, šetam i neko me pozove, ‘hej, Janik, hoćeš li na kafu sa mnom?’ I onda se pitam zašto ljudi žele da se povežu. Sa Noletom, nisam siguran da će se to desiti.

Za Federera imao je samo reči hvale.

– Federer je bio umetnik. Teško je preživeti u tako moćnom i fitički zahtevnom sportu i biti umetnik, što je bila Rodžerova vrlina. Tome se divim. Radio je stvari sa reketom koje nikad nisam video. Rod Levjer je radio nešto slično, Džon Mekinro, ali Federer je radio sve što i drugi velikani, ali i više.

Omiljeni teniser mu je Rafael Nadal.

– Od trojice iz velike trojke najviše volim Rafu, jer on poštuje i sakupljače loptica, ljude iz taksija, sve one koje se ne vide gde nema kamera. Ako se gleda sve ono što se ne meri, Rafa je broj jedan bez premca. Osvojio je 22 slema i još uvek je onako skroman kakav je uvek i bio. Iz tog razloga mi je omiljen među njima trojicom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Janik Noa, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 2

 
Boris May 28, 2023 Odgovori

Yannik Noah, who? Totally irrelevant guy. Why the editor thinks it’s important to share his opinion with wider audience. Is mystery. One is sure. He’ll be forgotten, as well as his admiration for Federer and Nadal, but Djokovic’’s records will be here forever.

 
Jaca gr. May 29, 2023 Odgovori

Pijanduraaaa…🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.