09/01/17 - 21:51h

Nakon godina pauze: Jelena Dokić se vraća na tenisku scenu

 


Jelena Dokić, nekadašnja četvrta igračica na svetu i bivša reprezentativka naše zemlje i Australije, vratiće se na tenisku scenu na predstojećem Australijan openu.


Jelena Dokić


Nakon nekoliko godina van očiju javnosti, Dokićeva se vraća na tenisku scenu na predstojećem Australijan openu u potpuno novoj ulozi.

Porodičnim problemima, sukobima i pomirenjima sa ocem, sledio je oproštaj od aktivne igračke karijere 2014. godine, i bitka sa bolešću.

Po završetku karijere imala sam nekoliko tihih godina. Prijalo mi je da budem ispod radara, ali se vraćam u tenis. Razbolela sam se i morala sam da odsustvujem neko vreme. Problem sa štitnom žlezdom sam rešavala u poslednjih 18 meseci, došlo je do poboljšanja, dobila sam “zeleno svetlo”, ali sada moram da se nosim sa posledicama – rekla je Jelena za australijske medije.

Zbog bolesti se preselila u Melburn gde će se baviti trenerskom karijerom, a na predstojećem Australijan openu radiće kao komentator.

-To je bitka koja stvarno utiče na vaše zdravlje. Morate da ozdravite jer problemi utiču na metabolizam i telesnu težinu. Sada sam se vratila, kada se situacija poboljšala preselila sam se u Melburn. To je dobra stvar i ovde ću pokušati da se vratim u tenis. Volim mnogo ovu igru i želim da se bavim nečim što ima veze sa tenisom. Veoma sam uzbuđena zbog novog izazova, nikada do sada nisam komentarisala tako veliki turnir, posebno ne singl mečeve. To je nešto što stvarno volim i u šta imam odličan uvid. Važno je samo sve spojiti u celinu. Znam kako izgleda izaći i igrati pred 15.000 ljudi. Možda mogu da pružim nešto više jer znam kroz šta prolaze igrači – rekla je Dokićeva.

Jelena Dokić je rođena Osiječanka. Kao juniorka, trijumfovala je na US Openu, osvojila je 6 WTA turnira, 8 ITF titula u singlu i 4 u dublu. Najbolji plasman je dostigla 2002. godine, kada je bila četvrta na svetu. Sa Australijom je osvojila Hopman kup.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Dokić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.