08/02/21 - 16:39h

“Najveći razlog zašto još uvek igram je ta čista emocija koju osećam na terenu”

 

Nakon plasmana u drugo kolo Australijan opena, najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je uvek motivisan i inspirisan za postizanje velikih ciljeva i obaranje rekorda.


Novak Djokovic (Photo by Saeed KHAN / AFP)

Novak je na startu bio bolji od Francuza Žeremija Šardija.

Novinare u Melburnu zanimalo je koji od svih velikih uspeha koje je postigao predstavljaju najveće zadovoljstvo za njega.

– Imao sam mnogo sreće, bez sumnje, doživeo sam mnogo uspeha, obarao rekorde u našem sportu koji mnogo volim, osećam strast. Uvek sam motivisan i inspirisan za postizanje velikih ciljeva i obaranje rekorda. Lagao bih kad bih rekao da to nije tako i da to nije nešto o čemu razmišljam. Naravno da jeste. Transparentan sam. Jedan od najvećih ciljeva, najveći broj nedelja na prvom mestu, je sve bliži i bliži. Tu su i grend slemovi, Mastersi takođe, međusobni dueli sa najvećim igračima… – rekao je Novak i nastavio:

– Nisam siguran šta još postoji, ali pokušavam da bude ’dobar student’. Poštujem i proučavam istoriju igre, momke koji su svima nama otvorili put. Srećan sam što se nalazim u ovom položaju. Trudim se da nastavim ovako i postavim sebi nove ciljeve, jer osećam ljubav i strast. Najveći razlog zašto još uvek igram je upravo ta čista emocija koju osećam kada sam na terenu. Ne prihvatam ništa manje od vrha muškog tenisa i najvećih trofeja. To je nešto čemu uvek težim. Radim na tome. I da, srećan sam tu gde jesam. Videćemo šta nosi budućnost.

Na pitanje da li postoji neki posebni rekord najvećih rivala kojem se divi, Novak je odgovorio:

– Poštujem sve rekorde svojih protivnika. Posebno Rodžera i Rafu, ono što su oni postigli. Oni su legende našeg sporta i veoma im se divim. Kao što sam rekao, pozitivno su uticali na moju igru, razvoj, sav moj uspeh. Ne bih bio ovo što sam sada da nije bilo njih dvojica. Imao sam i imam neverovatno rivalstvo sa obojicom. Ali, ne želim ništa od njihovog uspeha, znate na šta mislim. Nisam ljubomoran na njihov uspeh. Pokušavam da izgradim autentičnu karijeru i sopstvenih uspeh. Držim se toga.

Đokovićev naredni rival biće Frensis Tijafo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.