17/12/20 - 20:06h

“Najteže je bilo te 1993. godine…”

 

Monika Seleš prisetila se najlepših i najtežih momenata u svojoj karijeri.


Monika Seles

Bivša teniserka pričala je o momentu kada ju je 1993. godine gledalac uboo u leđa tokom meča.

– Najteže je bilo te 1993. kad sam ubodena u leđa, moja cela karijera je kolapsirala. Radila sam naporno da nađem taj unutrašnji i spoljašnji balans i sve me je to bacilo u kako ja to zovem ‘kovitlac”. – rekla je ona i dodala:

– Dve i po godine posle tog ranjavanja, došao je Australijan open 1996. kao nešto posebno, bio mi je to prvi grend slem posle tog incidenta u Hamburgu. Ujedno, bio je i poslednji na kom me je gledao moj otac, a da je bio zdrav i da nije morao da ide na medicinske terapije.

Prisetila se i momenata kojih će se uvek sećati, ali zbog lepih sećanja.

– Momenat koji ću uvek pamtiti je Rolan Garos 1990. jer je to bio moj prvi grend slem, imala sam 16 godina. Do tog trenutka, kada uđete na profi takmičenja, imate mnogo očekivanja, ali ste u dubini i dalje tinejdžer i počnete da se pitate da li ste stvarno toliko dobri.

– Drugi važan momenat bio je Australijan open 1993. Do tada, bila sam tinejdžerka, prolazia sam kroz gomilu ličnih izazova, pitala se šta je to što želim da radim. Tako mlada, a tako dobra u tome što radim, a uz to sam imala taj pritisak od svih, od sponzora, da igram uvek najbolje, da se pojavljujem na turnirima. Mislim da sam do tog januara 1993. našla ravnotežu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Monika Seleš, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.