08/02/21 - 10:28h

Najlukaviji događaj na planeti je pred nama!

 

Do njega ne postoji kopneni put. Nema karte za takav oblik prevoza. Nema, jednostavno mora da se leti ili lukavo prišunja iz ugla..


Novak Djokovic

Obrnuli smo krug i došli smo na mesto odakle svaka godina počinje. Došli smo na najvažniji događaj u svetu tenisa. Sa 6 do 23 lisica po kvadratnom kilometru, došli smo u najveću prestonicu lisica na svetu. Koliko samo lukavi morate da budete da bi ste ušli u taj krug?

Da li se iskustvom lukavost poboljšava? Ili mladi sa većom željom i hrabrošću dolaze do onoga što žele. Koliko će ovo samo zanimljivo da bude. Veoma je tanka linija između uspeha i propasti, a kada mladunci postanu samostalni po prirodi je da žele da budu glavni u tom lancu lukavog ponašanja. Samo ulovi se broje kao titule. Samo najlukaviji će moći da osvoji Melburn.

128 lisica prestaju da budu deo jedne porodice. Ponašaće se kao da su različite vrste, gledajući druge kao potencijalni plen. Ništa više neće biti kao pre, suparnici iste nacionalnosti jedva da će progovoriti jer veliki je komad mesa sad u pitanju. Kako da ga počistim sa vrelog Australijskog betona? Kako da ga pošaljem tamo gde mu nije mesto? Ne bira se način, jer svi biraju pobedu.

A mi tamo imamo jednog lisca specijalne vrste. Spretan i okretan, poseduje sve veštine jednog neobičnog bića. Razlikuje se od drugih, prosto niko nije kao on. Dugo je na vrhu tog lanca lukavog vaspitanja. Već dugo uči druge kako treba da se lovi. A drugi? Još mu se nisu ni prišunjali iz ugla.

    DA LI STE ZNALI?

  • Đoković nikada nije izgubio polufinale i finale Australijan Opena. Od 8 pokušaja pobedio je 8 puta.

Da li će Novak osvojiti Australijan Open i deveti put?

Puno je opasnih i lukavih tenisera sad u igri. Možda je neko osetio šansu, a neko iz plena prešao u lov. Zavladala je neka čudna stvar. Magla je prekrila veličanstveni Melburn i lov može da počne.

A onaj ko ga ulovi?

Ulovio je krunu, postao je najlukaviji lisac na planeti.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.