28/04/19 - 21:27h

NAJAVA NEDELJE: Srpski predstavnici na tri turnira

 

Naredne nedelje srpski predstavnici nastupaju na ATP turniru u Estorilu i na WTA turnirima u Pragu i Rabatu.


Foto: Julian Finney/Getty Images North America

ATP ESTORIL

Na turniru u portugalskom Estorilu igraju Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Filipov protivnik u prvom kolu je Italijan Salvatore Karuso. Ovo će biti njihov prvi međusobni duel.

Lajović, peti nosilac na turniru, startuje protiv Leonarda Majera iz Argentine. Dvojica tenisera imaju odigrana dva međusobna meča, 2014. u Hamburgu i ove godine u Buenos Ajresu, a oba puta bolji je bio Majer.

Dušan će sastupiti i u dublu sa Nenadom Zimonjićem. Oni će na startu rekete ukrstiti sa Britancima Lukom Bambričem i Džonijem O’Marom.

ATP turnir u Estorilu je iz serije 250. Nagradni fond je 586,140 evra. Šampionu u singlu pripašće 90,390 evra i 250 ATP dobova, dok će najbolji u dublu dobiti 29,650 evra i isti broj ATP bodova. Prvi nosilac je Grk Stefanos Cicipas.

WTA PRAG

Na turniru u Pragu, Srbija ima jednu predstavnicu, Aleksandru Krunić, koja u prvom kolu čeka kvalifikantkinju.

Aleksandra će igrati i u dubl konkurenciji. Partnerka joj je Ksenija Knol iz Švajcarske, a prve protivnice su im Kveta Peške iz Češke i Amerikanka Nikol Melikar.

WTA turnir u Pragu igra se za nagradni fond od 250,000 dolara. Pobednica u singlu dobiće ček na 43,000 dolara i 280 WTA bodova. U dublu šampionke dobijaju 12,000 dolara isti broj bodova. Prva nositeljka je Čehinja Karolina Pliškova.

WTA RABAT

U glavnom žrebu Rabata nalazi se Ivana Jorović i ona se na startu sastaje sa Poljakinjom Magdom Linet. Njih dve će po prvi put igrati jedna protiv druge.

Na korak do glavnog žreba nalazi se Olga Danilović. Ona u finalu kvalifikacija igra sa Monikom Nikulesku iz Rumunije, a ovo će biti njihov prvi meč.

Olga će svakako nastupiti u Rabatu, bar u dublu gde sa Tamarom Zidansek iz Slovenije u prvom kolu igra protiv australijskog para, Monike Adamčak i Džesike Mur, trećih nositeljki.

WTA turnir u Rabatu iga se za nagradni fond od 250,000 dolara. Pobednici će pripasti ček na 43,000 dolara i 280 WTA bodova, a u dublu 12,300 dolara i isto bodova. Prva nositeljka je Belgijanka Elis Mertens.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandra Krunić, Aleksandra Krunić, ATP 250, ATP u Estorilu, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Ivana Jorović, Olga Danilović, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.