19/03/15 - 18:36h

Nadalu smetaju lopte kojima se igra u Indijan Velsu

 

Španski teniser Rafael Nadal izrazio je negodovanje modelom “Pen” lopte koje su se koristile na nekoliko prethodnih turnira, a u upotrebi su i na prvom ovogodišnjem Mastersu u sezoni, u Indijan Velsu.

Nadal

Nadal

Nadal je odigrao vrlo slab meč protiv Amerikanca Donalda Janga, bilo je dosta grešaka na obe strane, viđeno je samo osam vinera, a Španac kao jedan od uzroka za tako nešto pronalazi i u modifikovanoj verziji lopti.

Sa normalnom loptom, postoje razlike kada igrate danju ili noću, ali sa ovom loptom promene su ogromne. Kada igrate tokom dana sa takvim modelom, nemate uopšte nikakav osećaj, kao da ste dodirnuli kamen“, rekao je Nadal.

Španac smatra da ni ostali igrači nisu zadovoljni i da ovaj tip lopti prouzrokuje veliki broj grešaka u toku meča kod većine tenisera.

Vidim da mnogi igrači prave dosta grešaka. Lopta ode po metar ili dva u aut, a to uopšte nije dobro za ovu igru. Mislim da svi ljubitelji tenisa zaslužuju da gledaju bolji tenis, a za to su neophodni i bolji rekviziti“, dodao je Rafa.

Britanac Endi Marej smatra da u velikoj meri ulogu igraju uslovi na terenu, ali je takođe primetio razliku u brzini lopte u toku dana.

Ne znam da li je samo do lopti. Verovatno je u pitanju kombinacija nekoliko stvari. Kada igrate u toku dana meč ili trenirate neverovatno je koliko lopta može visoko da odskoči, koliko brzo putuje kroz vazduh i na kraju završi van terena. Rečeno nam je da su vršene neke izmene na loptama, ali ne znamo tačno o čemu se radi“, rekao je Škotlanđanin.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Endi Marej, Masters, Masters u Indijan Vels, Rafael Nadal, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.