09/11/19 - 10:18h

Nadal: Voleo bih da se izjednačim sa Novakom i Rodžerom

 


Španac Rafael Nadal rekao je da bi želeo da dostigne Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste.


Source: Getty Images Europe

Nadal je Londonu gde bi u ponedeljak trebalo da započne borbu za trofej Završnog turnira. On se nada da će biti u potpunosti spreman i da mu se neće obnoviti povreda zbog koje je prošle nedelje morao da preda meč polufinala Mastersa u Parizu.

Nadal nikada nije osvojio titulu na Završnom turniru.

– Prvo što moram da uradim je da zaigram. Mislim da sam se kvalifikovao 15 puta, ali ne znam koliko puta sam bio spreman da nastupim. Više puta sam se kvalifikovao nego što sam imao šansi da na njega dođem 100 odsto spreman. Voleo bih da osvojim ovaj trofej, ali ne mogu da se žalim gledajući šta sam sve ostvario. Nisam u poziciji da zahtevam više.

Rafa je u ponedeljak od Novaka preuzeo prvo mesto na ATP listi, a ko će od njih dojica biti prvi na kraju sezone zavisi upravo od Završnog turnira.

– Naravno da bih voleo da budem ‘broj 1’, u to ne sumnjajte, ali to nikada nije bio moj lični cilj jer nisam obraćao mnogo pažnje. Ovo je pravi trenutak da definišem lične ciljeve, a meni je to trenutno da se što duže takmičim. To ne znači da ne pokušavam da budem ‘broj 1’, naprotiv, ali jednostavno mi to nije cilj. Ako budem u poziciji da se borim za to, kao što jesam, onda super. – kazao je on i nastavio:

– Voleo bih da izjednačim Rodžerov i Novakov rekord po broju godina završenih na prvom mestu. To bi bilo nešto fantastično za mene, ali ne mogu da se žalim ako se to ne desi. Moram da budem fokusiran na svoj pravi cilj, a to je da budem spreman da igram tenis. Ako se to desi moji ciljevi će se značajno promeniti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.