24/12/19 - 14:43h

Nadal: Trka za najboljeg u istoriji mi nije mnogo važna, ali se nadam da ću je dobiti

 

U intervjuu za špansku Marcu, prvi teniser sveta Rafael Nadal rekao je da mu je velika čast što je jedan od najboljih tenisera u istoriji.


Rafael Nadal

On je kazao da iza njega stoji mnogo rada i truda da dođe tu gde je sad:

– Trka za najboljeg igrača u istoriji mi nije naročito važna, ali se nadam da ću je dobiti. Razumljivo je da medije i novinare ta tema zanima, ali ja sam već zadovoljan onim što sam uradio. Mnogo radim od malih nogu, mnogo se trudim i treniram. Neverovatno je šta sam sve postigao. Za mene je velika čast biti jedan od najboljih igrača u istoriji.

Španac je pričao i o svojoj akademiji:

– Mnogo smo radili da bismo otvorili akademiju, više od 300 ljudi stoji iza ovoga. Ona postoji samo tri godine, a rezultati koje želimo da postignemo su dugoročni. Možemo da primimo mladog tenisera koji je već trenirao i da mu pomognemo da ostvari rezultate na globalnom nivou.

On još uvek nije siguran koje će turnire igrati u 2020. godini.

– Još nisam odlučio. U mom kalendaru postoji niz turnira, ali ako gubim, onda ću morati da igram na više takmičenja. Postoji velika razlika između igranja jedne i igranja šest mečeva, tako da ne mogu da planiram baš toliko precizno. Sigurno ću igrati na ATP kupu, Australijan Openu, igraću sa Fererom u Kuvajtu, sa Federerom u Kejp Taunu. Tu su i Akapulko i Indijan Vels.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.