06/05/16 - 18:55h

Nadal: Sa Đokovićem sam u vrlo dobrim odnosima

 


Španski teniser Rafael Nadal govorio je o svom odnosu sa Novakom Đokovićem.

Rafael Nadal i Novak Djokovic

Rafael Nadal i Novak Djokovic


Nadal nastavlja pobednički niz u Madridu. Španac je dominantno došao do polufinala, gde će imati priliku da se revanšira Endiju Mareju za prošlogodišnji poraz u finalu.

Rafa je potvrdio da je sa Novakom Đokovićem u opdličnim odnosima, što je očigledno i na turnirima na kojim učestvuju.

Mislim da je moj odnos sa Novakom veoma dobar, kao i sa svim igračima na turu, ili bar sa većinom njih. Verujem da tako i treba da bude, jer ovo je samo sport, igra. U životu ima važnijih stvari. Mislim da je život mnogo lepši ako gajite fine odnose sa ljudima. Na taj način ćeš se prijatno osećati gde god da odeš…

Nadal se osvrnuo i na plavu šljaku, podlogu madridskog turnira 2012. Nju su upravo on i Đoković naročito kritikovali.

Siguran sam da je plava šljaka bila loš izbor u tom trenutku, koja je kao poslednicu imala ne tako dobar kvalitet tenisa, kakav turnir u Madridu zaslužuje. Već sledeće godine je bilo kako treba. Ovdašnji tereni su među najboljima na svet kada je šljaka u pitanju. Šljaka je deo istorije ovog sporta. Nemamo 100 turnira na šljaci tokom godine. Šljaka je oduvek bila crvena, kao što je trava zelena. Jednostavno mislim da tako treba da ostane. Ne postoji crvena trava, tako ne treba ni da postoji plava šljaka – zaključio je Španac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.