17/05/21 - 12:02h

Nadal: Ovo je bio pravi trenutak da se osvoji titula

 

Rafael Nadal je pobedom nad Novakom Đokovićem došao do desetog trofeja na Mastersu u Rimu za koji kaže da mu mnogo znači.


Foto: Getty Images AsiaPac

– Prošao sam mnogo stvari tokom ove nedelje – odlične trenutke, trenutke u kojima sam imao sreće, ali i one kada sam patio. Generalno, veoma dobra sedmica tenisa za mene. Trofej mi mnogo znači, a i ovo je pravi trenutak da se titula osvoji. – rekao je Španac.

Nadal je slavio rezultatom od 7:5, 1:6, 6:3.

– Ovakvi mečevi uvek imaju pomalo od svega, igrao sam sa jednim od najboljih i obično će doći i lošiji trenuci. Mislim da sam bio bolji od njega krajem prvog i početkom drugog seta, kada nisam iskoristio svoje šanse. Potom sam odigrao užasan gem, na strani s nepovoljnim vetrom, izgubio sam koncentraciju i brzo je bilo 6:1. Mislim da sam treći set odigrao bolje nego prvi. Istina, on je imao dve brejk lopte, to može da se dogodi jer sam servirao protiv vetra, to je ogroman minus. Čak i da sam izgubio gem, to bih prihvatio, veći je problem kada izgubiš svoj gem na strani na kojoj ti vetar pomaže. Spasao sam taj gem, a onda sam napravio brejk u gemu u kojem je vetar meni pomagao.

Za dve nedelje Nadal će igrati na Rolan Garosu.

– Svi znaju da je to najvažnije mesto u mojoj karijeri. Idem kući, malo ću da se odmorim nekoliko dana i onda ću opet početi sa treninzima. Mislim da mogu da poboljšam neke sitnice, kao i da nastavljam da potvrđujem na terenu da sam na pravom putu. Treba da nastavim u istom ritmu koji sam imao ove nedelje – kada duže igraš dobro, onda i samopouzdanje raste. Dakle – treninzi i mentalno da se opustim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.