23/11/19 - 17:02h

Nadal: Ova pobeda je za Roberta, želimo mu da bude jak

 


Španac Rafael Nadal je pobedu u četvrtfinalu završnog turnira Dejvis kupa posvetio svom sunarodniku Robertu Bautisti Agutu.


Source: Getty Images Europe

Roberto se zbog smrti oca sa takmičenja povukao u četvrtak. Njegovo mesto zauzeo je Pablo Karenjo Busta.

Nadal je nakon trijumfa u dublu nad selekcijom Argentine rekao da je ceo španski tim uz Bautistu:

– Ova pobeda je za Roberta i njegove najmilije koji prolaze kroz veoma teške momente. On je veoma jaka ličnost i već se suočavao sa teškim situacijama, čak i u ovim momentima nam je slao poruke podrške. Nadam se da će sve ovo uspeti da prevaziđe, želimo mu da bude jak.

Španac je rekao da im je publika dala dodatni elan za pobedu:

– Ljudi uvek odgovaraju na ono što vide na terenu i jedini način da im pomognete je da ih uključite u zbivanja i date im ono što oni žele da vide. Neverovatni su, atmosfera je sjajna, mogu samo da im se zahvalim. Njihova podrška nam je dala dodatni adrenalin koji nam je bio potreban.

On je rekao da pobeda protiv Argentine nije bila nimalo laka:

– Imali smo samo tu opciju, da dobijemo dva meča kako znamo i umemo. Idete korak po korak. Dobro sam odigrao u singlu protiv Švarcmana, a u dublu je presudilo nekoliko poena. Marsel je odigrao sjajno na mreži, mnogo mi je pomogao. Publika nas je podržavala do poslednjeg poena, iako je bila prošla ponoć. Moramo da odigramo dobro i protiv Britanaca u polufinalu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.