19/12/15 - 17:55h

NADAL O NAREDNOJ SEZONI: Novak može da napravi čudo

 

U predviđanjima za sledeću sezonu, Rafael Nadal je rekao da bi Novak Đoković mogo da uradi nešto što nikada nikome nije pošlo za rukom.

Rafael Nadal

Rafael Nadal


[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Peti teniser sveta, Rafael Nadal, govorio je o očekivanjima za 2016. godinu.

Aktuelnu je u potpunosti obeležio Novak Đoković. Osvojio je 11 titula iz 15 finala, a prema mišljenju španskog asa, mogao bi da uđe u istoriju ukoliko zadrži dosadašnji nivo igre.

Ako Đoković zadrži ovaj nivo igre biće u mogućnosti da osvoji nešto što niko do sada nije uspeo – rekao je Nadal misleći na “Zlatni slem”, koji podrazumeva sva četiri Gren slema i Olimpijske igre.

Španac je propustio mnogo u prvom delu sezone, usled problema sa povredama. Ipak, u drugoj polovini je uspeo da se izdigne i znatno popravi svoje nastupe.

Bila je ovo sezona koja je počela loše, ali sam u poslednjih nekoliko meseci povratio nivo igre, osećaj i entuzijazam. Energija je na višem nivou kada igrate dobro. Bilo je mnogo priče o mojoj sezoni, ali sam završio na petom mestu. Ne možemo od toga praviti dramu – dodao je Rafa.

Majorčanin je istakao da i on sam ima veliku motivaciju za Olimpijske Igre, te da je propuštanje istih u Londonu 2012. bilo jako bolno za njega. Nadal je najavio da će se u Riju takmičiti u singlu, dublu i miks dublu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari: 2

 
Nada Rakovac December 20, 2015 Odgovori

Novak Djokovic is the best tennis player on the world.

 
Ivana December 20, 2015 Odgovori

Obozavam ga!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.