22/07/19 - 15:26h

Nadal: Neuspeh je posledica nedovoljnog rada

 


“Porazi su, kao i pobede deo sporta. I potrebni su nam za napredak”, smatra Rafa Nadal.


Source: Getty Images Europe

Rafael Nadal kaže kako se njegov pristup tenisu i svemu što sport nosi promenio tokom godina. Ipak, i dalje smatra da je život profesionalnih sportista, posebno tenisera težak jer iziskuje čestu odvojenost od porodice.

-Nije sve tako sjajno. Imamo mnogo ljudi oko nas koji se brinu o nama i da sve bude lepo organizovano i uz njih je puno lakše raditi, ali… Zbog čestih putovanja ne možemo provoditi vreme sa porodicom i prijateljima, tako da su retke situacije kad možemo zajedno da uživamo.

Godine provedene u tenisu su ga naterale da drugačije gleda na posao, život i poraze. Naučio je da uživa u turnirima dok je ranije, kaže, nakon poraza želeo da se vrati na teren i ispravi greške.

U sportu, porazi su deo svakodnevnice. Morate biti spremni na poraze i prevazilaziti ih.Ako danas pobedite, ne možete biti preterano uzbuđeni jer već sutra imate novog protivnika. Ako izgubite, za par dana je pred vama novi turnir i prilika da se vratite. Iako sam ranije to gledao drugačije, shvatio sam da je poraz posledica toga što nisam uradio ono što sam mogao da bih pobedio kaže Rafa.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.