27/01/21 - 10:40h

Nadal: Ne treba da se žalimo, dobro je što uopšte možemo da igramo

 

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da svi igrači treba da budu zahvalni što u toku svetske zdravstvene krize uopšte mogu da igraju na turnirima.


Source: Getty Images Europe

Teniseri i teniserke koji se takmiče na Australijan openu moraju prethodno da provedu dve nedelje u karantinu, a oni koij su bili u avionima sa pozitivnima na korona virus ne smeju ni da izlaze iz soba kako bi trenirali.

– Naravno, trenutna situacija razlikuje se od uobičajene. Ali barem smo došli ovde, imamo priliku da igramo na turnirima u Australiji. Čitav svet pati. Ne možemo da se žalimo. Možemo samo da zahvalimo Australskoj teniskoj federaciji i svim Australijancima što su nas prihvatili jer nas ovde niko nije čekao. Znam da su mesecima u strogom karantinu. Dobro je što uopšte možemo da igramo tenis. – rekao je Nadal za CNN i nastavio:

– Teška je situacija za 72 igrača koji su u strogom karantinu. Daleko je od savršenog, saosećam sa njima. Ali kad smo leteli za Australiju, znali smo da će postojati stroga ograničenja jer ovde sjajno kontrolišu pandemiju. Jedan su od najboljih primera na celom svetu. Naravno, u redu je žaliti se, ali vredi šire sagledati šta se događa. Svi vide koliko ljudi širom sveta umire, gube rodbinu bez mogućnosti oproštaja. To se događa u mojoj zemlji, sa mojim najmilijima. Kad sve to vidimo, trebalo bi da razmišljamo pozitivnije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.