15/05/24 - 12:32h

Nadal ne odustaje od Rolan Garosa!

 

Rafa naredne nedelje putuje u Pariz.


Rafael Nadal

Jedno od najvećih pitanja pred Rolan Garos koji počinje 26. maja, tiče se učešća rekordera ovog takmičenja, Rafaela Nadala.

Nakon nove rane eliminacije, ovoga puta od Hurkača u Rimu, Nadal se vratio u Majorku, gde pokušava da se što bolje fizički pripremi za grend slem koji je osvojio 14 puta.

Od početka svoje povratničke sezone, slavni Španac muči velike muke sa povredama, i zaista je neizvesno u kakvom će stanju započeti takmičenje u Parizu, ako ga uopšte i započne.

Kako prenosi španski “As”, Rafa će otputovati u Pariz “u nameri da se takmiči”. Ta formulacija indicara da još uvek učešće nije potpuno izvesno.

Poslednju titulu u Parizu osvojio je pre dve godine kada je u finalu deklasirao Kaspera Ruda u tri seta. Trenutno je 276. igrač na ATP listi, ali i dalje nastupa pod „zaštićenim renkingom“ kao 34. na svetu. On se dodeljuje igračima koji zbog ozbiljnih povreda prave duge pauze i ne mogu da brane bodove iz prethodne sezone.

Ne želim da igram na Rolan Garosu, ako moram da idem sa oprezom i bez mogućnosti da uložim maksimum, kao što je to bilo u Barseloni i Madridu. To je poseban turnir u mojoj karijeri, sa toliko sentimentalne vrednosti. Biće teško ako ne budem bio tamo. Igraću samo ako se osećam konkurentnim, samo ako mogu da dam 100 odsto – nedavno je izjavio Nadal.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.