18/04/24 - 11:55h

Nadal: Napravio sam korak napred

 

Rafael Nadal se nakon više od tri meseca pauze vratio se na teren turnirom u Barseloni.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

U prvom kolu zabeležio je pobedu, da bi ga u drugoj rundi eliminisao Aleks De Minor.

– Odigrao sam ovaj turnir kao da mi je poslednji, mada se nikad ne zna šta nosi budućnost. Život ti pokazuje put, u mom slučaju je to sve vrlo jasno. Osećaj na terenu bio je dobar, na momente sam igrao vrlo korektno. Najvažnija stvar nije bila sada da pobedim, već da se sa turnira vratim zdrav. To sam uspeo. Ponekad je teško igrati kad znaš da nećeš moći da se boriš ceo meč, ali možda ću moći za par nedelja. Posle svega što sam prošao proteklih meseci nije bilo vreme za herojstvo. Morate biti realni i radisti stvari na praktičan i logičan način. Realnost je bila da pošto sam izgubio prvi set, meč je bio gotov. – rekao je i nastavio:

– Najvažnije je bilo da igram i igrao sam. Želim da se borim na turnirima, to što sam na terenu je sjajna vest. Mnogo mi je trebalo da dođem dotle, uradio sam to ove nedelje. Svi smo svesni kako je, najbitnije je da sačuvam zdravlje, bez da rizikujem. Iako je to protiv moje filozofije i razumevanja sporta, jer sam tako radio celog života, zna se da sam išao svaki put do krajnjih granica. Ipak, sad je vreme da se uzme drugačiji smer. Moram da prilagodim ritam i dam sebi priliku da nastavim da napredujem narednih nedelja. Nadam se da ću za nedelju dana biti u Madridu, to mi je sada važno.

Istakao je da u Barseloni nije dao svoj maksimum.

– Ubeđen sam da sam napravio korak unapred, mada ovo nije bilo mesto gde je trebalo da dam sve i umrem na terenu. Želeo sam sebi da dam opciju da to bude za nekoliko nedelja, da bar pokušam. Da sam danas ‘poginuo’, ne bih imao priliku da to uradim za par nedelja, tako da moram da igram prema zadatom cilju. Moram da merim kako se osećam, igraću zato u Madridu. Ako telo dobro odgovori na akumulirani rad, napraviću iskorak u Madridu. Ako bude bilo u stanju da sve to prihvata postepeno, to će mi pomoći da zahtevam od sebe sve više, ali ne znam kako će biti. Logično, ideja je da napredujem, ali ne pričam o pobeđivanju, već o nivou gde se borim za nešto. U Madridu će biti malo bolje, u Rimu još više, a u Parizu će biti Božja volja. Tad je vreme da se pokuša.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.