27/05/16 - 15:56h

Nadal: Na razumem one koji ne žele da igraju na OI

 


Rafael Nadal se čudi odlukama nekih svojih kolega koji ne žele da učestvuju na Olimpijskim Igrama.

Rafael Nadal

Rafael Nadal


Španski as je osvojio zlato u Pekingu 2008, dok je nadmetanje u Londonu propustio zbog povrede.

Svako je slobodan da radi ono što je najbolje za njega, ali ja vrlo dobro znam koliko je bilo teško to što nisam mogao da se takmičim u Londonu 2012. godine – izjavio je Rafa u Parizu, gde je u poteri za 10. titulom na Rolan Garosu.

Olimpijske igre su najvažniji događaj u svetu sporta. Ako ne želiš da budeš na najvećoj svetskoj sportskoj smotri, onda je stvarno teško shvatiti šta ti je motivacija za ostale stvari?, zapitao se Nadal.

Amerikanac Džon Izner je jasno naveo da ne želi u Rio jer se na Olimpijskim Igrama više ne dobijaju ATP poeni. Od učešća na najvećoj smotri sporta odustali su i Austraijanac Dominik Tim, 15. igrač sveta, Australijan Bernard Tomić, trenutno 22. na ATP listi, i Nadalov zemljak Felisijano Lopez.

Ja zaista ne razumem ljude koji ne žele da nastupaju na Olimpijskim igrama. To je neobjašnjivo, jer to nije događaj koji se održava svake godine. To je manifestacija na kojoj možete da nastupate jednom, dva puta ili možda tri puta u karijeri, i to ako imate sreće – zaključio je Rafa, koji će nositi zastavu svoje zemlje na otvaranju Igara na Marakani (5-21 avgust).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Rolan Garos, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.