06/05/23 - 13:24h

“Nadal može da se spremi za RG, ima još vremena”

 

Aleks Koreča optimističan je u vezi sa pripremom Rafaela Nadala za Rolan Garos.


Source: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Iako je otkazao i poslednju pripremu za drugi grend slem sezone, Masters u Rimu, Koreča veruje da Nadal još uvek može da bude spreman za Rolan Garos.

– Ima još malo vremena. Potrebno je da sačekamo. Razmišljao sam da bi mogao da igra nedelju pred turnir i tako dođe do nekih mečeva. Ipak, nisam očekivao takve vesti za Rim. Bio sam iznenađen i kada se povukao sa Mastersa u Madridu, ali za ovaj turnir, gotovo svi su mislili da bi mogao da igra. Trenira, ali nažalost odgovorio je negativno, što znači da mu treba još vremena. – rekao je Koreča za Eurosport i dodao:

– Mislim da je sposoban da uđe u ritam u svega nekoliko mečeva. Nisam zabrinut igra li ili ne. Više me brine fizički – kako će se oporavljati posle mečeva? Ne od povrede, već od onoga što dolazi posle. Kada ne igrate tako dugo, teško je zbog svega što može da se posle toga dogodi. Nadam se da bi mogao da ima neku pripremu za turnir, jer ako odigra dva ili tri meča na Rolan Garosu oko dva i po ili tri sata… U svakom slučaju, može da se spremi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.