20/03/22 - 14:40h

Nadal: Karlos me podseća na mene, ima sve što treba da postane šampion

 

Rafael Nadal boriće se za titulu na Masters turniru u Indijan Velsu.


Source: Getty Images Europe

On je u polufinalu savladao svog mladog sunarodnika Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima.

Nakon meča, Nadal je govorio o talentovanom Karlosu.

– Mislim da ima sve udarce. Može da igra veoma agresivno ili da pređe na defanzivni stil, jer je jako brz. Može da brani neverovatne lopte. Kada igra agresivno, teško ga je zaustaviti. Ima sve što mu treba da postane neverovatan šampion. Nisam pristupio meču kao da igram protiv mladića, već kao da igram protiv Top 8 igrača. To je bio moj osećaj. – rekao je Nadal i nastavio:

– Video sam ga kako igra tokom cele nedelje i njegov nivo je veoma visok. Na teren sam izašao sa najvećim poštovanjem, sa namerom da se borim za svaki poen i pronađem rešenja. Podseća me na mene po energiji, strasti, odlučnosti da postane šampion. Ne sumnjam da će biti sjajan, već jeste.

Nadal je govorio i o vetru koju mu je veoma smetao.

– Problem u tenisu je što nema pravila o vetru. Ne postoji pravilo koje kaže da kada duva prejako mora da se prekine meč. Uživam da igram na vetru jer je za mene to izazov. To je kao da igrate golf sa puno vetra, bude grešaka… Nivo neće biti tako visok, ali radi se na stalnom pronalaženju rešenja. Jedino u čemu ne uživam je kada stalno mora da se stane zbog vetra koji smeta, mreža se pomera, peškiri lete. Za mene tada postaje neizvodljivo.

Protivnik u finalu biće mu domaći teniser Tejlor Fric. Taj meč na programu je u nedelju uveče i moći ćete da ga pratite na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.