16/12/22 - 14:38h

Nadal i Rođ prekinuli saradnju

 

Rafael Nadal i Fransisko Rođ prekinuli su saradnju.


Source: Getty Images Europe

Rođ je bio Nadalov trener još od 2005. godine.

Ovu vest objavio je na društvenim mrežama španski teniser.

– Želim da vas informišem da Fransisko Rođ napušta moj tim. On je bio važna ličnost u mojoj karijeri i veoma sam mu zahvalan na svim godinama rada i prijateljstva. Kada smo počeli da radimo zajedno, bio sam dete i zajedno sa stricem Tonijem, počeli smo da idemo na turnire.

Fransis je sjajan trener, neko ko poznaje tenis veoma dobro i on mi je mnogo pomogao da budem sve bolji. Za njega imam samo reči hvale, želim mu sve najbolje u novom projektu. – napisao je Rafa.

Javnosti se obratio i Rođ.

– Uz njega, gledajući sve to, ne možete da ne mislite kako su njegove granice veoma visoke. Imao sam naviku da sa njim pričam o brojevima, uvek se držao čvrsto na zemlji. Kao da je očekivao da će imati dobru karijeru, ali ne tako posebnu kao što je ima. Ono što kod Rafe najviše cenim je njegova skromnost, sposobnost da sluša i napreduje. I da dobija poene uz malo oružja, kad ne igra najbolji tenis. I ima nešto što je veoma bitno na turnirima. Kada nađe svoju igru, teško gubi. Ima kontinuitet godinama unazad u Top 10. Čak i u godinama kada se mučio, kada mu je mentalno teško bilo da se takmiči, bio je jedini koji nije ispadao iz Top 10. – poručio je on.

U Nadalovom timu tako ostaju dva trenera, Karlos Moja i Mark Lopez.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.