16/11/15 - 12:54h

Nadal: Dobro je što sam stigao u London kao peti na svetu

 

Pred start takmičenja na Završnom Masters turniru u Londonu Španac, Rafael Nadal, rekao je da je zadovoljan što na turnir dolazi kao peti igrač planete, te da je veoma motivisan pred početak takmičenja. Rafa će danas prvi put na teren, a rival će mu u večerašnjem meču biti Sten Vavrinka.

Nadal

Nadal

Tek pred kraj sezone popularni “Bik sa Maljorke” uspeo je da ostvari neke dobre rezultate, a pred poslednje takmičenje u godini ističe da tokom sezone nije bio povređen, te da mu nije to smetalo da bolje igra.

“Nisam bio povređen tokom cele sezone. Imao sam povrede prošle godine, ali ne i ove. Bio sam siguran da ću se kvalifikovati za London, ali je postojala šansa da se to i neće desiti. Dobro je što sam stigao ovde kao peti na svetu. Posle teške godine, ako uspete da se kvalifikujete za završni turnir, to znači da postoji dobar nivo. Moram samo da nastavim da igram kao u poslednjih mesec i po dana. Mislim da ću tako biti u dobroj poziciji”, istakao je Rafael.

Španac se na Završnom Mastersu nalazi u grupi sa Stenom Vavrinkom, Endijem Marejem i Davidom Fererom, a interesantno da sa svima njima ima skor 51:15. Prvi rival Rafi biće večeras Sten Vavrinka, a pre njih će snage odmeriti Endi Marej i David Ferer.

“Ako radite vredno, uvek postoji rešenje, a ako ga nema, najvažnije je da budete zadovoljni jer ste zaista pokušali. Svaki put kada dođem u London, imam motivaciju da dam sve od sebe, a ova godina nije izuzetak, iako sezona nije bila idealna za mene. Ovde sam da bih nastavio da se borim kao na prethodnim turnirima, a potrebna motivacija je tu”, zaključio je Nadal.

Teniser iz Španije se prethodnih dana oglašavao i kritikovao ATP zbog toga što se poslednji turnir u godini uvek igra na tvrdoj podlozi, a u tome ga je podržao i Pat Keš. Inače, Rafa nikada nije trijumfovao na Završnom Mastersu sezone, a ima dva finala.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Londonu, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.