12/02/16 - 20:38h

Nadal: Boli me stomak, ne valja što igram posle podne

 


Rafael Nadal je u prvom meču na turniru u Buenos Ajresu savladao motivisanog Huana Monaka 6:4, 6:4, ali nije delovao suviše ubedljivo na terenu.

Rafael-Nadal-img21778_668
Nadal i Monako su dobri prijatelji i često treniraju zajedno u Majorci. Upitan kako je to igrati protiv prijatelja, Nadal je odgovorio:

Navikli smo na to. U ovom slučaju je igrati protiv njega bilo nešto posebno, jer se Huan vratio na teren posle duge pauze. I delovao je dosta dobro, raduje me kada ga vidim na ovom nivou tenisa – rekao je Nadal posle meča.

Nadal je gubio 3:1 u drugom setu protiv Monaka, ali je uspeo da preokrene.

Piko (Monako, prim.aut.) je igrao dosta dobro i bio blizu osvajanja drugog seta. Bilo je bitno da preokrenem – i uspeo sam. Nisam zadovoljan kako sam servirao u finišu oba seta, pri rezultatu 5:4. Ipak, imao sam problema jer sam osećao bol u stomaku, koji još traje – rekao je Nadal, koji je tokom drugog seta iskoristio medicinski tajm-aut.

U petak od 16.30 po lokalnom, a u 20:30 po srednjeevropskom vremenu, Španac igra protiv Paola Lorencija u četvrtfinalu. Rafa nije zadovoljan rasporedom.

Protiv Monaka sam ostao na terenu skoro do ponoći, a sada treba da igram već sledećeg popodneva. To mi se nikako ne sviđa, ali nemam izbora, takav je teniski život. Moj sledeći protivnik je komplikovan – ima samopouzdanje i zna da igra tenis, zna kako davam napravi probleme. Zato moram igrati agresivno, da mu ne bih dozvolio šansu.

Nadal je potom govorio o udelu talenta i rada u uspehu.

Niko neće pobeđivati zauvek. Da bi pobeđivali često, ili da se izdvojite od ostalih, morate naporno da eadite, ali i da imate urođeni talenat, da budete posebni. Ne postajete Mesi ili Maradona samo radom.

Kao što je rekao odbojkaški trener Hulio Velasko, “Pobedama učite da pobeđujete” – završio je Španac.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.