08/03/22 - 21:47h

Muratoglu: Ruski teniseri su mnogo rizikovali

 

Patrik Muratoglu rekao je da treba čestitati ruskim teniserima na hrabrosti da se javno izjasne da su protiv rata.


Source: Julian Finney/Getty Images

Nakon invazije Rusije na Ukrajinu, neki ruski predstavnici, poput Danila Medvedeva, Andreja Rubljova i Anastasije Pavljučenkove, pozvali su na mir.

– Ovi ruski sportisti, koji su zauzeli pozicije da su protiv rata, oni su na neki način išli protiv odluke ruske vlade. Rizikovali su mnogo time što su učinili. Trebali bismo da im čestitamo na hrabrosti što su se javno oglasili, što mislim da je u redu. Ipak, morate imati hrabrosti za tako nešto i morate da prihvatite posledice da nećete biti dobrodošli u svojoj zemlji. – rekao je Patrik.

Na pitanje kako će trenutno situacija uticati na igru Medvedeva, on je odgovorio:

– Mislim da Danila neće pogoditi što se tiče tenisa činjenica da je u toku rat Rusije i Ukrajine. Možda na ličnoj, emotivnoj strani, ali to neće uticati na njegov nivo igre. Pravi rizik je ako ATP, ITF i WTA odluče da suspenduju ruske igrače i igračice da ne mogu da igraju tenis, što bih smatrao vrlo, vrlo nekorektnim. Posebno zbog igrača koji su se javno izjasnili da su sto odsto protiv rata. Zašto bi oni bili osuđeni za to što je njihova zemlja, ne čak ni ona, već njen predsednik, odlučio da uradi. To nema veze sa njima.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.