16/04/19 - 16:50h

Muratoglu: Pod hitno promene u tenisu, navijači su prestari

 

Iskusni teniski stručnjak zabrinut zbog stanja u belom sportu.


Source: Julian Finney/Getty Images

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu izrazio je zabrinutost zbog, kako je rekao, situacije u kojoj se nalazi tenis.

– Tenis zaostaje za drugim sportovima. Trudim se da to promenim jer je neophodno. Ako se nešto ne uradi sada, biće prekasno – rekao je Muratoglu.

Francuski teniski stručnjak ne brine o tome šta će se desiti kada u penziju odu članovi Velike četvorke ili Serena Vilijams. Njega brine ono što se dešava van terena, na tribinama.

– Ne govorim o igračima, niti o igri. Ako pogledate, ljubitelj tenisa u proseku ima 62 godine. Način na koji se organizuju turniri širom sveta nije privlačan mladima. Ova grupa ljudi koja i dalje prati tenis, za njega se zainteresovala 70-ih i 80-ih godina. Vreme je za promene. Moramo da shvatimo da tradicija jeste nešto što treba da se poštuje, ali i da budemo svesni u kom veku živimo – kazao je Muratoglu i dodao :

Pogledajmo sve sportove koji su popularniji. Igrači treba da budu dostupni navijačima. Ako ne znamo ko je ko, jer se svi ponašaju isto, onda postaje dosadno. Zato se ljudima dopada Nik Kirjos, on donosi nešto novo, ne krije emocije. Potrebno nam je to, potrebno je malo kontroverzi – naveo je on

Muratoglu je istakao i da je neophodno promeniti određena pravila u ženskom tenisu, koja, kako je rekao, sputavaju teniserke. Koja pravila bi promenio, nije precizirao.

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.