15/09/17 - 15:16h

MUK U LILU: Lajović šokirao Puija za vođstvo Srbije!

 

Posle prvog singla polufinalnom meča između Francuske i Srbije u Lilu, gosti vode sa 1:0 zahvaljujući iznenađujučoj pobedi Dušana Lajovića nad Lukom Puijom!


D. Lajović6377
L. Puij1666

(Foto: D. Perunicic, Tenis Uzivo)

Prvi reket naše reprezentacije u ovom meču je na najbolji mogući način opravdao ulogu najvažnije karike tima selektora Zimonjića i iznenadio favorizovanog Puija na šljaci stadiona “Pjer Morua”.

Da je naš as izašao na teren pun samopouzdanja i rešenosti da pobedi postalo je jasno od samog starta – Dušan je za svega 26 minuta dobio prvi set sa 6:1. Međutim, Puij se brzo sabrao i uzvratio u drugom setu, koji je rešio u svoju korist zahvaljujući furioznom startu i vođstvu od 4:0.

(Foto: D. Perunicic, Tenis Uzivo)

Lajović je uspeo da nadoknadi jedan brejk zaostatka i smanji na 4:3, ali je Puij ipak dobio naredna dva gema i izjednačio.

Velika borba usledila je u trečoj deonici – Lajović je prokockao dupli brejk prednosti (4:1), Francuz je preokrenuo na 5:4, ali je Srbin najpre izjednačio, a potom i ponovo oduezo protivnički servis za 6:5. Ni to nije bilo dovoljno, Puij se nije predao i odveo u set u taj-brejk, gde je Dušan ponovo ispustio prednost (5:2), ali je ipak sačuvao živce i slavio u finišu sa 9:7.

Dusan Lajovic (Foto: D. Perunicic, Tenis Uzivo)

Sličan scenario viđen je i u četvrtom setu – Lajović je silovito krenuo i poveo sa 3:0, potom i 5:2, ali je ponovo prokockao prednost. Pri vođstvu od 5:3, je imao meč loptu na svoj servis, a na 6:5 i tri vezane (0:40). Srećom, ostao je Dušan pribran u taj-brejku, i iskoristio šestu meč loptu za 7:5!

(Foto: D. Perunicic, Tenis Uzivo)

Drugi singl igraju Conga i Đere, a direktan prenos takođe možete gledati na našem portalu!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Lukas Puij, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.