29/08/20 - 21:59h

“Mučio sam se, ali izvrsna priprema za US Open”

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je Sinsinati Masters bila izvrsna priprema za US Open.


Source: Getty Images AsiaPac

On je osvojio trofej, savladavši u finalu Miloša Raonića sa 2:1 u setovima.

– Mučio sam se sa fizičkom snagom, ali sam uspeo da se snađem. Nisam imao mnogo vremena da se oporavim od sinoć. U prvom setu je on igrao sjajno, ja sam pravio greške. Uvek je teško igrati protiv njega, on je jedan od najboljih servera na Turu. Imate pritiska, zato što ulazi na ritern i napada. Bilo je gusto i do poslednjeg poena nije bilo jasno ko će pobediti.

Novak je istakao da je zahvalan što je imao priliku da se takmiči posle svega što se dogodilo ove godine, a publici je poručio da je nedostajala.

– Nedostajali ste nam pre svega. Nadam se da ste uživali bar preko TV-a. Mi smo zahvalni što imamo priliku da se takmičimo, zahvalan sam što sam ovde i što sam osvajao ovaj turnir. Beton mi je omiljena podloga. Vrlo su čudni uslovi, ali mi to prihvatamo i moramo da se naviknemo. Svi pokušavaju da ovaj turnir bude organizovan, bezbedan i da svi mogu da se takmiče.

Đoković se obratio gledaocima i na srpskom.

– Odlična nedelja kada se završi sa trofejom. Imao sam dosta poteškoća juče, bio sam jako blizu da izgubim meč od Bautiste, malo vremen za oporavak… U prvom setu sam bio dosta spor. Posle sam se probudio, razbudio, bolje kretao, servirao, tako da je ovo izvrsna nedelja i priprema za US open. – zaključio je Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.