15/11/16 - 13:40h

Morezmo podnela ostavku zbog trudnoće

 

Nekada najbolja teniserka sveta, Ameli Morezmo, nije više selektor FED kup reprezemntacije Francuske.


Morezmo
Samo dan nakon poraza u velikom finalu FED kupa od selekcije Češke, Ameli Morezmo je saopštila da neće više obavljati funkciju selektora, i to zbog najlepšeg mogućeg razloga – trudnoće.

Francuska u finalu odigranom u Strazburu nije uspela da osvoji treću titulu pošto je sa 3:2 poražena od desetostrukog prvaka Češke, a samo dan nakon tog poraza, Federacija će morati da potraži novog selektora, iako se tome nisu nadali.

Morezmo ih je iznenadila rekavši da zbog trudnoće i porođaja koji je očekuje u aprilu neće biti u mogućnosti da predvodi nacionalni tim u narednoj godini, i dodala da tu informaciju nije obelodanila teniserkama i javnosti kako bi svi bili maksimalno koncentrisani na uspeh u finalu, koji je ipak izostao.

Ameli bi trebalo da postane majka drugog deteta, pošto je u avgustu prošle godine dobila sina.

Ona je funkciju selektora Francuske obavljala od 2013. godine, a istovremeno je i od 2014. pa do maja 2016. godine bila trener najboljeg britanskog tenisera Endija Mareja. Njegov veliki uspon koji ga je doveo do prvog mesta na ATP rang listi počeo je upravo od trenutka kada je Morezmo napustila njegov tim.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ameli Morezmo, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.