04/12/21 - 09:59h

“Moramo da imamo dubl koji stalno igra zajedno; Australija dolazi brzo, sve ćete znati”

 

Srpska reprezenatija zaustavljena je u polufinalu Dejvis kupa od selekcije Hrvatske.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

U prvom singl meču poražen je Dušan Lajović, da bi izjednaćenje našem timu doneo Novak Đoković. Pobednika je odlučio dubl meč u kome su Đokovića i Filipa Krajinovića porazili Mate Pavić i Nikola Mektić, najbolji dubl tandem na svetu.

– Sezona se za mene danas završila i ne žalim zbog igranja ni na jednom turniru. Uvek dajem sve od sebe kada predstavljam državu – to ima dodatni značaj za mene i za sve druge koji su uključeni u našu reprezentaciju. Nažalost, ovog puta nismo uspeli, jedna pobeda u singlu nije dovoljna. Ovaj format takmičenja je okrutan jer zahteva da pobedite u svakom setu svakog meča koji igrate – sve se računa. Dobili smo jednu dodatnu priliku jer smo prošli kao najbolji drugi tim. Danas nismo uspeli. To je sport, šta možete? Ni za čim u životu ne žalim. Pokušavam da iz svega izvučem pouku, naročito iz teških trenutaka kao što je ovaj. Koliko god ovo za mene i za čitav tim bilo bolno, ovo je prilika da ojačamo, rastemo i razvijemo se kao igrači i kao ljudi. Nadam se da smo naučili nešto na ovom Dejvis kupu. Uvek ćemo igrati na ovom takmičenju jer nam je bitno da igramo za svoju državu. – rekao je Đoković i nastavio:

– Izašli smo na teren verujući da možemo da pobedimo Mektića i Pavića, a ne sa belom zastavom. Da nismo mislili da ćemo pobediti, ne bismo ni izlazili. Znali smo da će dubl, majstorica, biti najteži meč. Nažalost, mi u dublu nismo bili favoriti – igrali smo protiv dvojice momaka koji stalno igraju zajedno i kojima je dubl specijalnost. Mi ne igramo često dubl, a možda bi trebalo. Da bismo imali bolji rezultat na Dejvis kupu, moraom da imamo više dubl-igrača. Oni se veoma dobro poznaju, tačno znaju gde ko ide. Sa nama, momcima koji igramo singl, to nije slučaj. Mi riterniramo kroz sredinu jer u singlu ima dovoljno mesta. U dublu se to pokriva i oni su tako došli do mnogih lakih poena, stavljali su nas pod konstantan pritisak. To je što je. Pokušali smo i nije uspelo. Moramo da imamo dubl-tim koji stalno igra zajedno – u suprotnom će nam osvajanje Dejvis kupa biti teško kao uspon na Mont Everest.

Novak će sada otići na pauzu.

Javnost još uvek ne zna hoći li najbolji teniser sveta moći da igra na Australijan openu.

– Iskoristiću naredne dane da se odmorim, oporavim i zaboravim na tenis. Znam da svi sada žele odgovore o mojoj narednoj sezoni, ali bićete informisani kada za to dođe vreme. Ne mogu da dajem nikakve datume. Australija dolazi brzo, sve ćete znati. – zaključio je on.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.