14/02/24 - 14:13h

Monfis ne gubi u Roterdamu – Jedanaesta uzastopna, čeka se Siner

 

Gael Monfis u drugom kolu Roterdama.


zimbio.com

Gael Monfis se vratio u Roterdam nakon četiri godine pauze i nastavio tamo gde je stao. U prvom kolu ovog ATP 500 turnira savladao je Denisa Šapovalova 7:6 (4), 7:6 (5), za tačno stotinu minuta igre.

Francuskom veteranu je ovo čak 11. uzastopna pobeda u Roterdamu – osvojio je titulu 2019. i 2020. Međutim, taj njegov niz bi u narednoj rundi mogao naići na ogroman izazov – Janika Sinera, koji pak prethodno treba da dobije svoj meč prvog kola protiv domaćeg predstavnika Van De Zandšulpa.

Inače, prvo kolo Roterdama biće upamćeno i po enormnom broju taj-brejkova.

Monfis je dobio oba protiv Šapovalova – prvi nakon što je od zaostatka 4:1 dobio šest poena u nizu, a drugi nakon što je realizovao prvu meč loptu.

Po jedan kritičan servis gem imali su obojica. Šapovalov je jednu brejk loptu spasao u prvom, a Monfis dve u sedmom gemu drugog seta.

Tri dana nakon osvajanja titule u Marseju, Igo Imber je eliminisan već u prvom kolu Roterdama. Umor je ostavio danak, što je iskoristio Emil Rusuvori7:6 (5), 4:6, 6:3. Finac u drugom kolu igra sa Štrufom, koji je pobedio Davidoviča Fokinu.

U toku su mečevi Dimitrov-Sonego i Raonić-Bublik, a kasnije danas sastaju se Rune-Safiulin, De Minor-Gofan, Siner-Van De Zandšulp i Rubljov-Ože Alijasim.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Roterdamu, Gael Monfis, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.